Week van de opvoeding & leren omgaan met geld

/ / Piekenpijp nieuws

Vanmorgen vroeg zag ik dat vandaag de week van de opvoeding van start is gegaan.

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Lijkt mij zeer nuttig. Al gauw kom ik bij het activiteitenoverzicht terecht.

Activiteitenoverzicht
Op de website van weekvandeopvoeding.nl is een activiteitenoverzicht opgenomen met workshops die in het kader van deze week landelijk plaatsvinden. Ik ben benieuwd of ik activiteiten vind in het kader van kinderen leren omgaan met geld.
Op donderdag 5 oktober geeft een deskundige advies over de hoogte van zakgeld en de mogelijkheden voor kinderen om te sparen (Locatie: Lopikerweg Oost 181 3412 KE Lopikerkapel  Tijdstip: 15.00-16.00 uur)

Kinderen die al jong zelf leren kiezen waar zij hun geld aan uitgeven, hebben later minder vaak geldproblemen. Helemaal mee eens want dit is ook de reden waarom ik als ouder van 3 kinderen gestart ben met Piekenpijp.nl.

Door en voor wie?
De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren of een activiteit te bezoeken. Ouders, kinderen, jongeren, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen en gemeenten; iedereen is van harte welkom. Alles is mogelijk: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind en een lezing over positief opvoeden.

Ik ga kijken of ik volgend jaar met Piekenpijp.nl ook mijn steentje bij kan dragen.
Hoe mooi zou het zijn als er rondom dit onderwerp landelijk workshops worden gegeven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *